Högarna med halvfärdigt minskar...

fast det tar sin lilla tid att sy på muddar också. Har insett det under dagen. Nåväl, jag har i alla fall kunnat flytta 18 par byxor från halvfärdigthögen till kläderna som är helt färdiga. Så här ser dagens resultat ut:

Ett helt gäng muddbrallor från stl 56 upp till stl 98. Första vändan kommer dock bara stl 74-98 gå iväg för att matcha upp de kanintröjor som finns (och kommer bli till). Lite senare (om ngn månad kanske) kommer leverans två med bodys stl 56-74 med matchande byxor i samma storlekar. Tyckte dock att det var lika bra att klippa till och sy alla byxor på en gång även om de kommer delas på två leveranser. Stl 74 kommer alltså alltid finnas dubbelt av när jag syr. Men, när jag klippte till de bruna muddisarna måste jag ha tänkt lite tokigt, för jag hade två par i stl 68 också (62:or behövde jag inte sy några för jag hade ett par sedan tidigare som jag kunde komplettera upp med). 68:orna sparar jag dock hemma till ev kommande behov. Har bestämt mig för att kalla dessa två färger för Dark chocolate och Pistage, de gula som är färdigsydda sedan tidigare får heta Orange - som i engelskans apelsin, inte färgen. Nu börjar jag bli sugen på ngt gott *skratt*... De bruna byxorna är sydda i velour från Jofotex, samt Hilco (det är alltså inte samma velour rakt igenom, vilket ger färgskillnader, men varje byxa har i alla fall bara en sorts velour ;-)). De gröna byxorna är sydda i velour från Jofotex, Samtliga har muddväv från Stoff & Stil.

Kan_inte_låta_bli...

det är som ett kraftigt gift, en drog och jag erkänner mig totalt beroende. Men det kunde ju vara värre *skratt*. Att vara beroende av att sy känns faktiskt helt ok. Idag var det familjedag som gällde. Men jag har haft ont i magen, ett konstant molande, toppat med intensiva intervallsmärtor, tillsammans med ett lätt illamående. Fråga mig inte vad det är, men angenämt har det inte varit. Och därmed har jag inte haft så mkt ork för att leka runt med barnen. Men något behövde jag göra för att distrahera mig själv. Så under kanske totalt 4 timmar av dagen så har jag fått en hel del gjort, närmare bestämt typ 20-talet muddbyxor. Men det är bara 5 par som är helt färdiga. Så från tillklippning igår förmiddag till idag så har jag fått mer gjort än förväntat. Och det borde kunna gå ganska snabbt att färdigställa det sista på de halvfärdiga byxorna också. Så här härligt ser det ut just nu:
De blå o ch hälften av de bruna syddes ju igår. Totalt har jag i alla fall påbörjat 28 par byxor och har som sagt slutfört 5 par. Imorgon skall jag sy några röda (men tyget räckte inte så långt) och så får det bli tillklippning av ett gäng röda kanintröjor också. Det är kul, men det är tur att det här tempot är tillfälligt, för i längden skulle det inte hålla. Mitt "problem" just nu är att varje färdigställt plagg ger mig mer inspiration och HUR mycket tid som helst för det här har jag ju inte. Men, det är en hel del kvar att göra innan jag kan pusta ut lite grann.

Jo, lite galen är jag...

jag veeeet, så det behöver ni inte berätta för mig ;-) Ni minns väl den här högen?


Ja, det gör ni säkert. Nu börjar jag på att kunna knyta ihop den säcken. Allt är fortfarande inte färdigt, men när jag väl har allt hemma som behövs lär det nog gå undan. Sedan jag påbörjade de första plaggen för 2½ vecka sedan (1 februari exakt) så är nu så gott som alla plagg ihopsydda. Räknade ihop det idag *skratt* och som överskriften säger så är jag alt lite galen. Och jag vet inte riktigt vad jag har fått tiden ifrån om jag skall vara ärlig. Visserligen har inte städning varit så prioriterad de senaste veckorna, men jag har umgåtts med familj och jobbat och varit sjuk och tagit hand om sjuka barn etc som hör familjelivet och vardagen till. Och sovit skall jag tillägga för det är något som är viktigt för att jag skall orka och må bra. Nåväl, det blev en lång parentes.
Helt färdiga från början till slut har jag fått hela 57 plagg?! Därtill har jag alltså 44 halvfärdiga plagg och 4 stycken tillklippta som jag skall ta hand om ikväll hade jag tänkt (och de kommer nog kunna sälla sig till helfärdiga plagg, om inte ikväll så imorgon kväll). Totalt fanns det alltså 105 plagg tillklippta i högarna *skratt*. Jag har alltså klippt och klippt igen utan att reflektera riktigt över hur mkt högarna växte under december och januari månad.
När detta är färdigt skall jag ta itu med en tröja till som blivit tillklippt lite så där på efterkälken *ler* och sedan är det ett gäng beställningar som har droppat in som skall ordnas. "Jag har en plan" *skratt* så efter beställningsjobben så blir det ett gäng muddbyxor som skall matcha alla kanintröjor, sedan börjar jag på att vara färdig för att skicka iväg en första laddning kläder till webshopen "Smarta mammor" (som alltså inte har öppnat ännu eftersom det behövs ett litet lager först för att kunna garantera snabb leverans). Nog pladdrat, jag skulle ju faktiskt visa upp vad som blivit avklarat helt idag samt även delvis idag och några andra dagar:


Idag färdigställdes fyra par kalsonger. Det översta marinblå/gröna ugglor i stl 104, resterande par i stl 98. Till mina egna barn då. Håller alltså på med kampanj "blöjavvänjning" för mellankillen så det går åt några fillingar. Nu har han i alla fall 14 par färdiga.

Nedan är också ett kort på halvfärdiga plagg:

De gröna kanintrosorna, elefantbodyn och de två paren trosor med hjärtan har jag fixat till idag, de regnbågsrandiga i förrgår och övriga för någon vecka sedan. Denna vändan kommer jag kanta trosorna på det gamla hederliga sättet med tvillingnål eftersom jag inte har kommit underfund med hur jag skall få det snyggt på CPn (blir inte bekvämt att göra som på tröjorna). Det får bli vid ett annat tillfälle som sagt. Och till er som fortfarande undrar; nej, jag har inte fler timmar på dygnet än andra och jag sover inte mindre heller, jobbar 75% och är ingen mirakelmänniska. Men jag tittar väldigt, väldigt sällan på TV och har det inte alltid så städat omkring mig hemma. Är dessutom "gräsänka" om kvällarna varannan vecka så när barnen sover har jag gott om tid om jag vill. Jag älskar att sy och man skulle nog kunna tro att med tempot jag har så skulle kvalitén bli sämre. Men, jag är väldans noggrann av mig (typisk jungfru i vissa lägen) och det kan nog en och annan köpare samt mina vänner vittna om. Jag skulle aldrig tillåta mig själv eller ens våga tänka tanken att sälja/försöka sälja om kläderna inte var snyggt gjorda. Kanske är jag väldigt bra på att planera och strukturera upp mitt jobb (jag försöker oftast köra "en färg åt gången") och är himla effektiv när tiden finns.